Whatsapp
Randevu Al
İletişime Geç

Solaryum Nedir? Faydaları Nelerdir?

Solaryum Nedir? Faydaları Nelerdir?

Solaryum Nedir? Faydaları Nelerdir?; Bronzlaşmanın en kolay ve hızlı yolu olarak tercih edilen Solaryum Nedir? Faydaları Nelerdir?, solaryumdan kaynaklanan ultraviyole ışınlar ile cilt renginin koyulaşması işlemi olup, Solaryum Nedir?  ve Nasıl Uygulanır? gibi sıklıkla merak edilen konu başlıklarına yazımız içerisinden ulaşabilirsiniz.

Solaryum Nedir? Faydaları Nelerdir?

Bronzlaşmanın en kolay ve temiz yolu olarak görülmeye başlanarak yaygınlaşan solaryum, Bronzlaşma, güneş veya solaryumdan kaynaklanan ultraviyole ışınlar ile cilt renginin koyulaşmasıdır. Solaryum da, Latince ‘sol’ (güneş) kelimesinden kök almakla birlikte güneş odası anlamına gelir. Solaryum cihazlarında bulunan ultraviyole ışık kaynakları ile ışınlama yapılarak bronzlaşma sağlanır.

Ozon Saunanın Faydaları
BENZER TEDAVİLER
Ozon Saunanın Faydaları
Çeşitli etkinliği bulunan Ozon Sauna Faydaları içerisinde ilk olarak vücutta iyileşmeyi hızlandıran ve hastalıklara sebep olan mikroorganizmaları ve toksinleri yok etmesi bulunmaktadır.

Solaryum Etki Mekanizması Nasıl Çalışır?

Solaryum makineleri, UV ışını üreten lambalardan oluşan yapay bronzlaştırıcılardır. Güneş ışınları, gün ışığı, enfraruj ve ultraviyole ışınlarından oluşur. Bunlardan gün ışığını görebilir, diğerlerini göremeyiz. Ultra viyole ışınları UVA, UVB ve UVC olarak adlandırılır. UVC ışınları zararlıdır, bu yüzden ozon tabakası tarafından filtre edilir. UVA ve UVB ışınları bronzlaşmada en çok rol oynayan ışınlardır. UVA ışınları pigmentlerin renk değiştirmesini yani bronzlaşmayı sağlar.

Solaryum Nasıl Uygulanır?

Solaryum Nedir konu başlığında merak edilen bir diğer husus ise nasıl uygulandığıdır. UVB ışınları ise çok güçlü ve yakıcı ışınlardır; aynı zamanda yeni pigment oluşumunu ve üst derinin kalınlaşmasını sağlarlar. Solaryumda kullanılan ışınlar da aynı doğadaki mantıkla çalışmaktadır. UVA lamba ve reflektörleri yüze uygulamada kullanılır. UVB lambaları ise UVA lambaları ile birlikte solaryum yatakları veya kabinlerinde uygulanır.

Solaryum Etkileri ve Yararları

  • Genellikle, ciltteki akne ve sivilce izlerinin bakımında kullanılıyor. Sedef hastalığına iyi geliyor.
  • Solaryum ışınları metabolizmayı güçlendirerek solunumu düzenliyor ve soğuk algınlığına yakalanma riskini üçte bir oranında azaltıyor.
  • Vücut, virüslü hastalıklara karşı direncini artırıyor. Solaryum aynı zamanda, kalsiyum eksikliğinden kaynaklanan kramplara karşı da etkili oluyor.
  • Güneş banyolarında UV-B ışınları cildin su toplamasına ve soyulmasına neden olurken, solaryum da kullanılan optimize edilmiş ışınlar sayesinde böyle bir durum söz konusu olmuyor.
  • Işınlar, D vitamini üretimini sağlayarak osteoporoza (kemik erimesi) karşı koruma oluşturuyor.
  • Endorfin (mutluluk hormonu) salgılanmasını artırıyor.
  • Kalp ve dolaşım sistemini güçlendiren, depresyonlara karşı etkili olan solaryum, kişinin öz güvenini arttırıyor ve kendini iyi hissetmesini sağlıyor.

Solaryum Seans Süresi ve Sayısı

Bu tamamen cilt yapısına bağlıdır. Fakat ilk etapta 6 ya da 7 seansı geçmemelidir. Daha sonra ara sıra girilerek renk korunabilir. Doğal bir bronzluğa ulaşmak için 6 ya da 7 seans yeterli olmaktadır. Çabuk bronzlaşmak için seanslar sık, sık tekrar edilmemelidir. Bir hafta içinde 3 kereden fazla veya aynı gün içerisinde 2 kez solaryuma girilmemelidir. Bu tamamen cilt yapısına bağlıdır. Fakat ilk etapta 6 ya da 7 seansı geçmemelidir. Daha sonra ara sıra girilerek renk korunabilir.

Solaryum Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Solaryumda kalacağınız süre, ilk seans için 5-10 dakika arasında olmalı, daha sonraki seanslar ise aşamalı olarak artırılarak maksimum 20 dakikaya çıkarılmalıdır.
  • Solaryuma girmeden önce cildin bütün kozmetik ürünlerden tamamen arındırılmış olması gerekir.
  • Ayrıca, solaryum için üretilen özel ürünler olmadıkça hiçbir güneş ürünü kullanılmamalıdır.
  • Seans esnasında gözler kapalı tutulmalı ve koruyucu gözlük takılmalıdır.
  • Lens kullanan kişilerin, solaryuma girmeden önce lenslerini çıkarmaları gerekmektedir.
  • Prospektüslerinde “UV ışınlarına karşı duyarlılık yaratabilir” uyarısı olan ilaçlardan kullananlar, solaryuma girmemelidir.
  • Alkol alındıktan sonra solaryuma girilmemelidir.
  • Epilasyon, ağda, cilt bakımı sonrasında solaryuma girilmemelidir.
  • Kalıcı makyaj ve lazer uygulamalarından sonra solaryuma girilmemelidir.
  • 16 yaşından küçükler solaryuma girmemelidir.
  • Mutlaka özel gözlükleri kullanılmalıdır.

Solaryum Yan Etkileri

Solaryum Nedir başlığı altında dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta yan etkilerdir. Kuralına uygun girilirse kesinlikle zararlı değildir. Solaryum cihazları filtreli olduğu için, güneş gibi ozon tabakası delindiği için kansorejen etkisi olan ışınlar cilde temas etmez. Gereksiz derecede fazla girilirse cildi kurutur.

Fiyat Teklif ve Randevu Formu
Solaryum Hakkında Detaylı Bilgi ve Fiyat Teklifi Almak İçin Lütfen Aşağıdaki Formu Doldurunuz Uzmanlarımız Size En Kısa Sürede Dönüş Yapacaktır.

    Randevu Al

    Esmerlife Polikliniğine Hoşgeldiniz

    Ücretsiz danışmanlık için asistanlarımızla iletişime geçmek için aşağıdaki WhatsApp linkine tıklayın!

      (0)Seçilen Hizmet